Превърни престоя за лечение в истинско приключение

Ние ще ти помогнем да организираш всичко

Здравословна ваканция в Истанбул

Някои препоръки как да превърнете престоя за лечение в Истанбул във вълнуваща ваканция

Медика ще ви насочи към най-подходящите хотели, ресторанти, магазини, аптеки и др.

В следващите редове може да прочетете някои от нашите препоръки как да превърнете престоя за лечение в Истанбул във вълнуваща ваканция.
🏡Настаняване в хотел или апартамент близо до болницата – кварталът е колоритен и автентичен, има къде да се разходите, да хапнете или да напазарувате за вкъщи. Болницата и аптеката са наблизо, в случай, че се наложи спешна или непланирана необходимост от лекарства или преглед. Цените са ниски, а туристическата част на града е на едва 15 минути път с автомобил и 30 минути с градски транспорт. Таксиметровите услуги също са вариант и не са скъпи – 4-5 лв е цената за разстоянието от болницата до площад Таксим.
🏙Не отлагайте разходките в туристическата част на града – прекрасни гледки, вкусна храна, пъстри и цветни детайли, ориенталски аромати и пословична гостоприемност ви очакват зад всеки ъгъл. Не пропускайте кулата Галата, гледките към Златния рог, Старото водохранилище, дворците Долма бахче и Топкапъ сарай, Капалъ чарши, Египетския пазар, централната улица Истиклял, Босфора, Синята джамия или българската църква Свети Стефан. Всяка от тези забележителности ще ви завладее и потопи в атмосферата и епохата на този величествен град – там, където миналото се превръща в бъдеще. Един съвет от нас: не се колебайте, а смело влизайте в малките улички около туристическите обекти – те крият истинския ориент и автентичност на града.
🥗Експериментирайте смело с храната – тази кухня е божествена – сладкиши, разядки, подправки, месо или зеленчукови гозби, поднесени с уважение към клиента и любов към храната. А хлябът…той никога не трябва да остава извън менюто. Бихме могли да дадем някои насоки за добри заведения, но който желае, ще ни попита 😉
☕Не подценявайте напитките – Истанбул няма да ви впечатли с алкохолни напитки…по-скоро ще ви удиви тяхната липса в много заведения. Но пък чаят, турското кафе, салепът и прясно изцеденият сок от нар няма да ви оставят равнодушни.
👠Отидете на шопинг – пазаруването на местни стоки няма да оскъпи значително престоя ви, напротив – може да спести от разходите ви в България. Турската лира е традиционно евтина спрямо лева в последните години. Това е и причината повечето стоки, произведени в Турция, да са изключително евтини. Мода, стоки за бита, подправки, та дори лекарства – ако сте внимателни в превалутирането, може да прекарате прекрасни часове в моловете или откритите пазари.

☎️Свържете се с нас на телефон 0888784278. Ние ще ви насочим към най-подходящите хотели, ресторанти, магазини, аптеки и др.
Насладете се на една безгрижна ваканция, на която може да отидете двама, но да се върнете трима 🍀❤