Защо здравните услуги в Турция са толкова добри?

Южната ни съседка - топ дестинация в сферата на здравния туризъм

Здравна реформа поставя началото на безупречна медицинска грижа

Последващият контрол и превенция на корупцията в сектора изстрелват Турция в челните места по качество в здравния сектор

Медика ще организира вашия преглед и консултация в Истанбул

Инвитро, онкология, трансплантации и естетична медицина – това са може би най-популярните в България медицински дисциплини, в които Турция постига невероятни успехи. Хиляди са българите, сдобили се с рожба или намерили там лечение след години неуспехи у нас. През последните повече от 10 години, Турция води целенасочена и последователна политика на здравна реформа и насърчаване на медицинския туризъм. Амбицията й да се превърне в световен лидер в областта на здравеопазването е на път да се установи трайно.
🧿Здравна реформа🧿
През 2004 г. там е приета „Програма за трансформация на здравеопазването“ и до днес тя е приоритет, а здравеопазването – сектор със стратегическо значение. Сърдечно-съдовите и онкологичните заболявания, които са най-често срещани причини за смърт в южната ни съседка, са тези, в които държавата влага най-много ресурс. Заради застаряване на населението Турция приоритетно подготвя медицински сестри – кадри и учебни заведения, в които да се обучават.
Тези и много други целенасочени държавни действия успяват да променят скорострелно не една негативна тенденция – детска и майчина смъртност например или средната възраст на населението. А към днешна дата повече от 99% от турците са здравно осигурени.
🧿Медицински туризъм🧿
Ежегодно расте притокът на чуждестранни пациенти. Най-често те са от Франция, Русия, Азербайджан, Германия, Холандия и др.
Системно и активно се развиват специалности и звена като онкология, кардиология, офталмология, ортопедия, АГ, генетика, терапии със стволови клетки и др. Стоматологията и пластичната хирургия също привличат пациенти от над 100 държави.
Причините за това са:
По-ниски цени на медицинските процедури – 45% по-ниски от тези в САЩ например.
Лечението в Турция много често е по-евтино дори от това в България.
По-ниски цени на лекарствата – това е друга държавна политика на Турция – насърчаване на международната търговия с медикаменти. Ще се учудите много, ако сравните цените на лекарствата в София и Истанбул например.
Системно нарастващ брой болници, сертифицирани на най-високо световно ниво – т.нар. JCI сертификат за качество. Апаратура - последно поколение, медицински кадри, специализирали в чужбина /основно САЩ/, болнични структури с ясно и категорично разделение между направленията - медицина, финанси, администрация. Контролът и превенцията на „търговията“ в болниците също е държавна политика, а за злоупотреби със здравето се носи наказателна отговорност.
🧿Гостоприемство🧿
Не на последно място се нареждат дисциплината и манталитетът на южните ни съседи. Гостоприемството, грижата, спокойствието те следват навсякъде. Всяко пъстро и колоритно истанбулско кътче ти помага да се отърсиш от грижите и неудачите и да се насладиш на лечението като турист, а не като пациент.
Точност, внимание, доверие, откровеност и професионализъм– това е атмосферата на лечение в Истанбул. Затова и тази дестинация става все по-предпочитана и търсена от хора в нужда от цял свят. А ние сме в изгодна позиция – и пътят ни е малко, и манталитетът ни е сходен, и кухнята никога няма да ни разочарова!

Не се колебайте да ни потърсите за повече информация на телефон ☎️0888784278.
Ще ви съдействаме за безплатна консултация в Истанбул!